Hlavným mottom tohto rodinného domu je udržateľnosť

Výhodou pozemku, na ktorom stavbu „Domu L“ riešili, bolo umiestnenie na južnom svahu nad rakúskou obcou Purkersdorf, kde nie je problémom rušná doprava či verejnosť. Naopak, pozemok je pokojný a je z neho krásny výhľad na Viedenský les. 

Vďaka zabudovaniu do svahu stavba s rozlohou viac ako 320 metrov štvorcových nepôsobí rušivo. Fasáda vrchného podlažia je v súlade s prírodným prostredím obložená bielou jedľou. Celá konštrukcia tohto podlažia má drevenú konštrukciu. 
 

 

Skryté nádvorie s prírodným bazénom

Pôdorys v tvare písmena L lemuje priestor nádvoria s terasou a prírodným bazénom. Smerom na juh sa dom otvára do záhrady a vďaka klesajúcemu terénu odhaľuje svoje podzemné podlažie omietnuté bielou. 

Z tohto smeru môžete z nižšieho podlažia vyjsť na drevenú terasu a priamo do záhrady. Vysunutá fasáda prvého podlažia poskytuje tejto terase tienenie. Aj z prvého podlažia je pekný, pred zlým počasím chránený výhľad do záhrady, a to vďaka priestrannej lodžii. 

Horné miestnosti chránia lamely

Zaujímavý efekt na fasáde vrchnej časti domu tvoria vertikálne lamely, ktoré prerušovane tienia niektoré okná. Bielu jedľu – hlavný „fasádový“ materiál nájdete aj v interiéri: všetky obklady stien, dvere a nábytok sú vyrobené z bielej jedle. Súkromné miestnosti – spálne sa nachádzajú v masívnej časti domu vsunutej do svahu. I z nich sa dá vyjsť na krytú terasu a do záhrady. 

V priestore vrchného podlažia je denná časť: spojená obývacia miestnosť s kuchyňou a jedálňou, jedna izba, technické a hygienické zázemiu. Na rovnakej úrovni je aj garáž. 

Bezbariérový a udržateľný

Obe podlažia sú bezbariérové. Za zmienku stojí aj vykurovanie geotermálnej energie. Na stavbu domu bolo použité obnoviteľné suroviny. Zelená strecha tlmia a chráni interiér pred prehriatím. Proti prehriatiu aj presahu strechy na južnej strane a možnosť vetrania. Hlavným mottom celé stavby je udržateľnosť. 

 

ZDROJ: MOJDOM.ZOZNAM.SK

Zaujíma Vás za akú cenu som schopný predať práve tú Vašu nehnuteľnosť?

Zanechajte na seba číslo. Rád Vám ZADARMO ohodnotím Vašu nehnuteľnosť.